
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στην Γλυφάδα των περασμένων χρόνων, έζησε και εμπνεύστηκε ο Μεγάλος Έλληνας Θεατράνθρωπος Δημήτρης Ροντήρης,
συνέθεσε κάποια απ τα τραγούδια του ο Βασίλης Τσιτσάνης, έγραψε κάποια απ τα αριστουργήματα του Ελληνικού υπερρεαλισμού ο Ανδρέας Εμπειρίκος, δημιούργησε τα περισσότερα έργα του ο ζωγράφος Ράλλης Κοψίδης, ένας απ τους αγαπημένους μαθητές του Φώτη Κόντογλου.
Επίσης εδώ έζησε η χαράκτις Βάσω Κατράκη ενώ ο μεγάλος Έλληνας αρχιτέκτονας Δημήτρης Πικιώνης εμπνεύστηκε και σχεδίασε στην ‘’Αιξωνή’’ έναν πρότυπο οικισμό βιοτεχνών.


Ανδρέας Εμπειρίκος
Δημήτρης Ροντήρης
Όταν άνοιξαν τα περιβόητα ΄΄Αστέρια’’ η Γλυφάδα έγινε ένας από τους αγαπημένους τόπους διαμονής καλλιτεχνών. Γνωστοί τραγουδιστές, τραγουδοποιοί αλλά και ηθοποιοί κατοίκησαν και κατοικούν ακόμα στην πόλη μας.
Έτσι από το 1955 στην Γλυφάδα λειτουργεί ωδείο, παράρτημα του Εθνικού ωδείου αρχικά και μετέπειτα Δημοτικό Ωδείο.


Επίσης υπάρχει Πνευματικό κέντρο, με τμήματα βιβλιοθήκης, χορωδίας, θεάτρου, χορών, εικαστικών, και φωτογραφίας, ενώ παραδοσιακούς χορούς μπορεί να διδαχθεί κάποιος στα ΚΑΠΗ και στους Πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους εντοπιότητας που υπάρχουν στην πόλη.
Μάλιστα κάποιοι απ αυτούς, όπως ο Σύλλογος Ποντίων η Ρωμανία έχουν διακριθεί ανάμεσα στους καλύτερους συλλόγους της χώρας.
Στο Γλυπτό Θέατρο της Αιξωνής έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν μεγάλοι καλλιτέχνες, καθώς και στα φεστιβάλ που έγιναν στην δεύτερη Μαρίνα της παραλίας μας. Φέτος ο Δήμος καθιέρωσε τον θεσμό του θερινού κινηματογράφου για όλους, με δωρεάν παραστάσεις σε λυόμενο εκράν στην παραλία και τις πλατείες, συναυλίες στα πάρκα, ενώ έγιναν δύο μεγάλες συναυλίες, για τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Χρήστο Νικολόπουλο και μία της Άννας Βίσση στο ΔΑΚ.
Έργο Ράλλη Κοψίδη
Επίσης στο κέντρο δια βίου μάθησης του Δήμου κάποιος έχει τη δυνατότητα να μάθει δωρεάν ξένες γλώσσες, Η/Υ, διακόσμηση, λογιστικά, φωτογραφία, εικαστικά, ακόμα και κηπουρική.
Θέατρο Αιξωνής
ΤΟP 5 Γλυφάδας